Παρουσίαση μέσω της οποίας αναλύονται οι θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στα τρόφιμα, η ταξινόμηση των τροφίμων σε βασικές ομάδες όπως τα δημητριακά,τα λαχανικά,τα φρούτα, τα γαλακτοκομικά, τα πρωτεϊνούχα και τα λίπη και έλαια, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη τροφίμων της εκάστοτε ομάδας και τροφικά ισοδύναμες ποσότητες των διαφόρων τροφίμων της κάθε ομάδας, η θερμιδική αξία διαφόρων τροφών, οι ανάγκες σε θερμίδες του ανθρώπου και η κατανάλωση θερμίδων κατά την άσκηση, τα χαρακτηριστικά της μεσογειακής διατροφής και της σωστής διατροφικής πυραμίδας.