Θερμοδυναμικος κυκλος
METADATA PROVIDER   
 
LEARNING OBJECT PROVIDER  
 
DESCRIPTION
Η προσομοίωση απεικονίζει έναν θερμοδυναμικό κύκλο για μονοατομικό ιδανικό αέριο, επιτρέποντας στους μαθητές να παρακολουθήσουν τις μεταβολές θερμοκρασίας, πίεσης και όγκου σε πραγματικό χρόνο. Μέσω των ισοβαρών, ισοχωρικών και ισοθερμικών διεργασιών, οι χρήστες μπορούν να κατανοήσουν πώς η θερμότητα και το έργο επηρεάζουν την εσωτερική ενέργεια του αερίου. Η κινούμενη αναπαράσταση των σωματιδίων και τα γραφήματα P-V προσφέρουν οπτική και διαδραστική εμπειρία μάθησης, ενισχύοντας την κατανόηση των βασικών εννοιών της θερμοδυναμικής.

EDUCATIONAL DESCRIPTION
Ο χρήστης ξεκινά την προσομοίωση πατώντας το κουμπί «Έναρξη κύκλου», οπότε εκτελείται αυτόματα ο θερμοδυναμικός κύκλος μέσω διαδοχικών μεταβολών σταθερής πίεσης, σταθερού όγκου και ισοθερμικής διεργασίας. Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο οι τιμές της πίεσης, του όγκου, της θερμοκρασίας, της θερμότητας, του έργου και της μεταβολής της εσωτερικής ενέργειας, ενώ παράλληλα απεικονίζεται η αντίστοιχη πορεία στο διάγραμμα P–V. Η κίνηση των σωματιδίων στο δοχείο βοηθά στην ποιοτική κατανόηση της μικροσκοπικής ερμηνείας των θερμοδυναμικών μεγεθών. Το κουμπί «Reset» επιτρέπει την επαναφορά της προσομοίωσης στην αρχική κατάσταση ώστε να μπορεί να επαναληφθεί η παρατήρηση ή να συζητηθούν εκ νέου τα επιμέρους στάδια του κύκλου.


LEARNER CHARACTERISTICS
EDUCATIONAL CONTEXT
TYPICAL AGE RANGE
16 - 18
TECHNICAL INFORMATION
METADATA PAGE URL
RESOURCE URL
FORMAT
application/zip
SIZE
6.085 (KΒ)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ
8525/3637
ADDITIONAL INFORMATION
LEARNING OBJECT PROVIDER
Photodentro UGC
METADATA PROVIDER
Photodentro UGC
CLASSIFICATION
LEARNING RESOURCE TYPE
SUBJECT AREA
Mechanical Engineering Mechanical EngineeringMechanical Engineering > Technical Thermodynamics Technical ThermodynamicsTechnical Thermodynamics > Ideal gas - processes Ideal gas - processesIdeal gas - processes
Mechanical Engineering Mechanical EngineeringMechanical Engineering > Refrigeration and Air Conditioning Refrigeration and Air ConditioningRefrigeration and Air Conditioning
CONTRIBUTION
LEARNING OBJECT CONTRIBUTORS
scientific coordinator: Μπατσακίδης Αθανάσιος
pedagogical coordinator: Μπατσακίδης Αθανάσιος
technical manager: Μπατσακίδης Αθανάσιος
LEARNING OBJECT / METADATA LICENCING & PUBLISHING
licensor: ΜΠΑΤΣΑΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
publisher: ΙΤΥΕ
metadata licensor: ΜΠΑΤΣΑΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
metadata publisher: ΙΤΥΕ
QUALITY SEALS  
LICENSE