Photodentro logo
Φωτόδεντρο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
CTI logo
Ελληνικά English

Όλα τα Μαθησιακά Αντικείμενα right arrow icon Livadeia Public Central Library right arrow icon Livadeia Public Central Library

ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠ' ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ

Μετάβαση στη σελίδα του αντικειμένου στον πάροχο
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ
 
Facebook icon
Tweet icon
QRCode icon
QRCode
ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ
Αρχεία σε αυτό το αντικείμενο:
  
  
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΤΙΤΛΟΣ
Θεατρικές εικόνες απ' το Εικοσιένα
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το βιβλίο του Λάκη Παππά «Θεατρικές εικόνες απ’ το Εικοσιένα» περιλαμβάνει πέντε θεατρικά έργα που αφορούν την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ειδικότερα οι τίτλοι των έργων είναι: «Ο θάνατος του πρωτοκλέφτη», «Η μάχη των Μύλων», «Χριστούγεννα στο Μεσολόγγι», «Ο Μπουρλοτιέρης Κανάρης», «Η Μάχη της Αράχωβας». Θέματα των έργων είναι: Οι κλέφτες και οι αρματολοί, η ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κωνσταντίνο Κανάρη, η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγιού τον Οκτώβρη του 1822, η μάχη της Αράχωβας και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, η μάχη των Μύλων- Ιωάννης Μακρυγιάννης και Δημήτριος Υψηλάντης. Το βιβλίο εικονογραφήθηκε από το σκηνογράφο, πρωτοπόρο του ελληνικού θεάτρου Γιώργο Ανεμογιάννη. Εκδόθηκε το 1958 από τη σειρά «Τα αγαπημένα μου βιβλία» των εκδόσεων Ατλαντίς-Πεχλιβανίδη. Το βιβλίο του Λάκη Παππά «Θεατρικές εικόνες απ’ το Εικοσιένα» περιλαμβάνει πέντε θεατρικά έργα που αφορούν την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ειδικότερα οι τίτλοι των έργων είναι: «Ο θάνατος του πρωτοκλέφτη», «Η μάχη των Μύλων», «Χριστούγεννα στο Μεσολόγγι», «Ο Μπουρλοτιέρης Κανάρης», «Η Μάχη της Αράχωβας». Θέματα των έργων είναι: Οι κλέφτες και οι αρματολοί, η ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κωνσταντίνο Κανάρη, η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγιού τον Οκτώβρη του 1822, η μάχη της Αράχωβας και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, η μάχη των Μύλων- Ιωάννης Μακρυγιάννης και Δημήτριος Υψηλάντης. Το βιβλίο εικονογραφήθηκε από το σκηνογράφο, πρωτοπόρο του ελληνικού θεάτρου Γιώργο Ανεμογιάννη. Εκδόθηκε το 1958 από τη σειρά «Τα αγαπημένα μου βιβλία» των εκδόσεων Ατλαντίς-Πεχλιβανίδη.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
Προτείνεται οι μαθητές κι ο εκπαιδευτικός να διαβάσουν τα θεατρικά έργα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και να συζητήσουν τόσο για τα σημαντικά πολεμικά γεγονότα που παρουσιάζονται όσο και για τους αγωνιστές που πρωτοστάτησαν σε αυτά. Τα έργα μπορούν να δραματοποιηθούν και να παρουσιαστούν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Προτείνεται οι μαθητές κι ο εκπαιδευτικός να διαβάσουν τα θεατρικά έργα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και να συζητήσουν τόσο για τα σημαντικά πολεμικά γεγονότα που παρουσιάζονται όσο και για τους αγωνιστές που πρωτοστάτησαν σε αυτά. Τα έργα μπορούν να δραματοποιηθούν και να παρουσιαστούν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
http://photodentro.edu.gr/cultural/r/8526/7607
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
κλέφτες και αρματολοί Μεσολόγγι Μάχη Μύλων Μάχη Αράχωβας Γεώργιος Καραϊσκάκης Ιωάννης Μακρυγιάννης Δημήτριος Υψηλάντης Κωνσταντίνος Κανάρης
  
ΣΤΟΧΕΥΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
μαθητής, εκπαιδευτικός
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ / ΕΠΙΠΕΔΟ
δημοτικό, γυμνάσιο
ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
oπτικός
ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟΧΕΥΟΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
ελληνικά
ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
Διάρκεια:
Επιστημονική και διοικητική εποπτεία έργου / πράξης (υπεύθυνος / συντονιστής έργου / πράξης):
Επιστημονική και διοικητική εποπτεία της δράσης (υπεύθυνος / συντονιστής δράσης):
υποέργο:

Ανάδοχος υποέργου:
Διάρκεια:
Επιστημονική και διοικητική εποπτεία έργου / πράξης (υπεύθυνος / συντονιστής έργου / πράξης):
Επιστημονική και διοικητική εποπτεία της δράσης (υπεύθυνος / συντονιστής δράσης):
υποέργο:

Ανάδοχος υποέργου:
Υπεύθυνος / συντονιστής υποέργου:
Φορέας παρακολούθησης και παραλαβής υποέργου:
ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
ελληνικά
ΤΥΠΟΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
αφηγηματικό
ΕΥΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗΣ (ΧΡΟΝΙΚΗ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ Η' ΑΛΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ)
Ελληνική Επανάσταση 1821
1958 (έκδοση βιβλίου)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΧΟ
https://livadia.publiclibrary.gr/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=31194
ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας)
ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΙΕΠ (ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΑ (ΙΕΠ))
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Ιστορία > Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία (19ος-20ός αι.) > Πολεμικά γεγονότα ( Ο αγώνας των κλεφτών και των αρματολών, η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγιού το 1822, η μάχη των Μύλων, η μάχη της Αράχωβας, η ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κ. Κανάρη αποτελούν σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης και θέματα των θεατρικών έργων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Θεατρικές εικόνες απ’ το Εικοσιένα» . - Επανάσταση του 1821 )
Θεατρική αγωγή > Ιστορία Θεάτρου/Θεατρολογία ( Το βιβλίο «Θεατρικές εικόνες απ’ το Εικοσιένα» περιλαμβάνει έργα που είναι δυνατό να αξιοποιηθούν για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο σχολείο, καθώς παρουσιάζονται καθοριστικά για την έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης πολεμικά γεγονότα. - Εθνική Γιορτή 25ης Μαρτίου )
ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
κείμενο
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
γνωστική προσέγγιση > άμεση διδασκαλία
γνωστική προσέγγιση > συνεργατική μάθηση
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
γνωστικός > διεργασία > να κατανοούν
γνωστικός > διεργασία > να σκέφτονται κριτικά και δημιουργικά
ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ
Livadeia Public Central Library
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ & ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
Υπεύθυνος / συντονιστής υποέργου:
Φορέας παρακολούθησης και παραλαβής υποέργου:
Υπεύθυνος / συντονιστής υποέργου:
Δημιουργία πρωτότυπου έργου : Ανεμογιάννης, Γιώργος
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Μεταδεδομένα :
Εμπλουτισμός μεταδεδομένων :
:
Επιμέλεια / επικύρωση μεταδεδομένων :
Συντονιστής / επιστημονικός υπεύθυνος μεταδεδομένων :
ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ / ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Χορηγός/οί άδειας χρήσης: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας
Εκδότης/ες: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας
Χορηγός/οί άδειας χρήσης μεταδεδομένων: ΙΕΠ
Εκδότης/ες μεταδεδομένων: ΙΤΥΕ, ΙΕΠ
  
ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΑ (ΙΕΠ)
ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ
http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και για την ανάλυση στοιχείων επισκεψιμότητας. Με την πρόσβαση στον ιστότοπο συμφωνείτε στη χρήση των cookies. Το κατάλαβα Περισσότερα
©2024 photodentro.edu.gr/cultural – Σχεδίαση, Ανάπτυξη, Λειτουργία: ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» - Διεύθυνση Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών, Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης (ΔιΕΤΕΠ)
Photodentro Cultural v1.0 | powered by DSpace open source repository software
Επικοινωνία Επικοινωνία
EU
Λογότυπο Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος
logo
Λογότυπο Ψηφιακού Σχολείου
λογότυπο Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
λογότυπο ΕΣΠΑ
λογότυπο ΕΣΠΑ
Η υπηρεσία αναπτύχθηκε από το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» στο πλαίσιο των έργων «Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων» (Ψηφιακό Σχολείο Ι) του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 και «Επέκταση και Αξιοποίηση της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, των Διαδραστικών Βιβλίων και του Αποθετηρίου Μαθησιακών Αντικειμένων» (Ψηφιακό Σχολείο ΙΙ) του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο. Συντηρείται και ενημερώνεται με χρηματοδότηση από το ΥΠΑΙΘ, στο πλαίσιο έργου υποστήριξης και συντήρησης των υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ από το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.