Ζούμε με ασφάλεια στον τόπο μας

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράφουμε τις απαντήσεις μας στα κενά. Μόλις συμπληρώσουμε όλα τα κενά, κάνουμε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος".
(Μπορούμε να συμπληρώσουμε τις λέξεις στα κενά κάνοντας κλικ σε κάθε γράμμα χωριστά)

   Πυροσβεστική      έπιπλα      ήλιος      ανάβουμε      αναπτήρες      ανοιχτόχρωμα      αντικείμενα      ασανσέρ      ηλεκτρικές      καπέλο      λαχανικά      σεισμοί      σκάλα      υδρορροές      φρεάτια      χείμαρροι   
Στη χώρα μας γίνονται πολύ συχνά , γι’ αυτό πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς. Στο σπίτι μας τοποθετούμε τα βαριά σε χαμηλά ράφια και στερεώνουμε καλά τα όταν τελειώσει ο σεισμός κατεβαίνουμε πάντα από τη και ποτέ με το .
Το καλοκαίρι ο γίνεται επικίνδυνος. Γι’ αυτό προστατευόμαστε φορώντας που καλύπτει το κεφάλι, τα αυτιά και το λαιμό μας. Φοράμε επίσης φαρδιά ρούχα που είναι πιο δροσερά. Πίνουμε πολύ νερό και τρώμε ελαφριά γεύματα με φρούτα και .
Μερικές φορές βρέχει πολύ δυνατά και δημιουργούνται . Θυμίζουμε στους γονείς μας να ελέγχουν και να καθαρίζουν τακτικά τις του σπιτιού μας και τα του δρόμου.
Σε περίπτωση φωτιάς στο δάσος ή στο σπίτι μας καλούμε την Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199. Για να μην προκαλέσουμε όμως εμείς πυρκαγιά στο δάσος φροντίζουμε να μην ποτέ φωτιά. Στο σπίτι μας ελέγχουμε έτσι ώστε οι συσκευές να είναι σε καλή κατάσταση. Δεν παίζουμε ποτέ με , σπίρτα ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά.