5. Ενδεικτικές προτεινόμενες ιστοσελίδες |
http://www.nationalgeographic.com/earthpulse/rainforest/index_flash.html Στο δικτυακό κόμβο του National Geographic προτείνουμε ένα αλληλεπιδραστικό ψηφιακό παιχνίδι με φυτά και ζώα σε δασικό περιβάλλον (τροπικό δάσος). Τα παιδιά εξερευνούν τα ζώα και τα φυτά του τροπικού δάσους, ακούνε τους ήχους που παράγονται και έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν πληροφορίες και να δουν εικόνες. Έτσι εξοικειώνονται με δάση σε άλλα μέρη της γης .
http://www.owling.com/na-checklist.htm Στο δικτυακό κόμβο για τις κουκουβάγιες (www.owling.com) τα παιδιά μπορούν να δουν φωτογραφίες και να ακούσουν ήχους από διαφορετικά είδη κουκουβάγιας που ζουν σε διαφορετικά μέρη της Γης (π.χ. Βόρεια Αμερική).
http://nationalgeographic.com/forest/
Η εξερεύνηση ενός φανταστικού δάσους. Ένα αλληλεπιδραστικό ψηφιακό παιχνίδι με τη βοήθεια του οποίου τα παιδιά εξερευνούν ένα φανταστικό δάσος.
http://www.environment.sa.gov.au/ Στο δικτυακό κόμβο του Department of Environment and Heritage της Κυβέρνησης της Βόρειας Αυστραλίας οι μαθητές μπορούν να δουν και πληροφορηθούν σχετικά με την πανίδα των αυστραλιανών δασών.
http://www.blueplanetbiomes.org/deciduous_plant_page.htm http://www.blueplanetbiomes.org/deciduous_animal_page.htm Οι παραπάνω είναι δύο διευθύνσεις όπου τα παιδιά μπορούν να βρουν πολλές πληροφορίες για τα φυτά και τα ζώα των δασών. http://www.ecokidsonline.com/pub/eco_info/topics/frogs/intro/index.cfm Η ιστοσελίδα www.ecokidsonline.com αποτελεί μια πρόταση από τον Καναδά εξοικίωσης των παιδιών με θέματα οικολογίας. Σ' αυτήν μπορείτε να τα βοηθήσετε να αναζητήσουν τρόπους για να υιοθετήσουν ένα άγριο ζώο που απειλείται. Επίσης, σχετικά με το βάτραχο, που είναι ένα ζώο που ενδιαφέρει τα παιδιά, μπορούν μόνα τους να πληροφορηθούν πόλλα χρήσιμα στοιχεία για τη μελέτη και τη διάσωση του.
http://www.cc.uoa.gr/biology/zoology/welcome.htm Στη
διεύθυνση του Ζωολογικού Μουσείου του Παναπιστημίου Αθηνών, που
περιέχει πολλές και έγκυρες πληροφορίες να αναζητήσετε με τους μαθητές
σας στοιχεία για τη βιοποικιλότητα και ειδικότερα για τη δασική
βιοποικιλότητα. Απευθείας σύνδεσμος τον Μάρτιο του 2008 είναι ο
παρακάτω: http://www.civilprotection.gr/ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ . Περιλαμβάνει και σελίδες για παιδιά για τη Δασική Πυρκαγιά.
http://www.fireservice.gr/ Νόμοι για δασική –αντιπυρική προστασία http://www.minagric.gr/greek/2.5.7.html Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης-Παραγωγικοί κλάδοι-Δασοκομία/Δασοπονία.
http://www.physics4u.gr/ Η προτεινόμενη διεύθυνση αφορά μία ιστοσελίδα για τη "Φυσική στο διαδίκτυο". Προτείνουμε σε αυτό να ακολουθήσετε τη διαδρομή: Οι καλύτερες σελίδες για οικολογικά θέματα-Σώστε τα δάση της γης κ.ο.κ.
http://www.ornithologiki.gr/ Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας προτείνουμε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο "Πουλιά της Ελλάδας" και να μελετήσετε περισσότερο τα πουλιά, τους βιοτόπους και τα απειλούμενα είδη. Τα πουλιά ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα παιδιά σε σχέση με άλλα ζώα.
http://www.kpe.gr Πύλη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
http://kpe-kastor.kas.sch.gr KENTΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
http://ec.europa.eu/environment/youth/library_el.html Υλικό για περιβαλλοντικά ζητήματα. Η αναζήτηση μπορεί να γίνεται με βάση τη διαδρομή: EUROPA-Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Περιβάλλον για Ευρωπαίους νεαρής ηλικίας-Βιβλιοθήκη.
http://www.greenpeace.org/greece/campaigns/91354 Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Greenpeace Ελλάδας, για να βρείτε εικόνες και πληροφορίες για τα αρχέγονα δάση μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο Εκστρατείες-Αρχέγονα Δάση.
http://www.philodassiki.org/ Εικόνες, πληροφορίες και χάρτης για το αισθητικό δάσος Καισαριανής.
http://www.minenv.gr/1/12/121/12103/g1210326.html Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων έργων(Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.-Περιβάλλον)-Πίνακας εθνικών δρυμών.
http://www.itia.ntua.gr/filotis/ Βάση δεδομένων για την ελληνική φύση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου(Ε.Μ.Π.)-Φιλότης.
http://www.oikotechnics.org/forest_data_GR.html Στατιστικά δεδομένα για τα δάση. Πηγή: Ινστιτούτο OikoTechnics(Ελληνική εταιρεία περιβαλλοντικών τεχνολογιών).
http://gr.greece-museums.com/science-nature-museums.php On line οδηγός για τα Ελληνικά Μουσεία- Μουσεία Επιστημών και Φυσικής Ιστορίας.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ http://www.wolf.org/wolves/index.asp Η αρχική ιστοσελίδα είναι: www.wolf.org . Στη συνέχεια ακολουθείτε τη διαδρομή: Learn – Wildkids. Θα βρείτε στα αγγλικά ιστοσελίδα του λύκου με πληροφορίες και παιχνίδια (on lline παζλ, μάσκα, βιβλίο ζωγραφικής).
http://www.kpe.gr/online/dasos/jCross/dasos_stayrolekso.htm Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: "ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ". Στα φύλλα εργασίας On-Line βρίσκεται και το σταυρόλεξο για δάσος.
http://ec.europa.eu/environment/youth/fun_and_games_el.html Στον ιστοχώρο EUROPA – Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Περιβάλλον για Ευρωπαίους νεαρής ηλικίας – Ζωντανή εστίαση – Παιχνίδια υπάρχουν διάφορα παιχνίδια στα ελληνικά.
http://www.kidsplanet.org/games/js/whoami.html Στην ιστοσελίδα www.kidsplanet.org
και στο σύνδεσμο για τα Παιχνίδια βρίσκουμε: Α) Παιχνίδι με ήχους ζώων
στα αγγλικά. Β) Διάφορες δραστηριότητες για τα ζώα. http://www.eduportal.gr/modules.php?name=Topics&file=online_a_fe Διάφορες δραστηριότητες για τα ζώα και τα φυτά στην Ελληνική Πύλη Παιδείας, μέσω των On line ασκήσεων Πρωτοβάθμιας.
http://www.artsandkids.com/ColorBook/colorbookart.asp Στην ιστοσελίδα artsandkids λειτουργεί ένα πρόγραμμα ζωγραφικής. http://www.aquaworld-crete.com/quizgr.html Εικόνες και πληροφορίες για τη θαλάσσια ζωή και τα ερπετά γενικά, αλλά ειδικότερα για τη θαλάσσια ζωή και τα ερπετά της Κρήτης. Ενυδρείο Aquaworld – Χερσόνησος – Κρήτη.
Πληροφορίες και εικόνες για όλη την περιοχή της Θράκης καθώς και για τις 20 γεωγραφικές περιοχές αυτής από το Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου (Ι.Ε.Λ.) – Παράρτημα Θράκης – Θρακικός Ηλεκτρονικός Θησαυρός.
http://www.mathra.gr ή http://www.minenv.gr Στους δικτυακούς τόπους των Υπουργείων Μακεδονίας – Θράκης και Περιβάλλοντος – Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες και φωτογραφίες για τη χλωρίδα, την πανίδα και το φυσικό περιβάλλον της προστατευμένης περιοχής της Δαδιάς.
http://www.mani.org.gr/hlorida/amigd/amigd.htm Εικόνες και πληροφορίες για τη χλωρίδα της περιοχής της Μάνης. Αρχική ιστοσελίδα: www.mani.gr.
http://www.mani.org.gr/panida/index.htm Εικόνες και πληροφορίες για την πανίδα της περιοχής της Μάνης. Αρχική ιστοσελίδα: www.mani.gr.
http://www.prasino.gr/greek-trees/betula.htm Πληροφορίες και εικόνες για τα δέντρα, τα φυτά και τα βότανα που συναντούμε στον ελλαδικό χώρο. Αρχική ιστοσελίδα: www.prasino.gr.
http://www.minagric.gr Πληροφορίες και εικόνες για το πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον των Εθνικών Δρυμών.
http://www.papigo.gr/el/fisi/blastisi_01.php Πληροφορίες και εικόνες για τη βλάστηση στο Πάπιγγο στην περιοχή της Ηπείρου. Αρχική σελίδα www.papigo.gr.
http://www.parnitha-np.gr/ Πληροφορίες και εικόνες για τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.
http://www.parnitha-np.gr/game.htm Παιχνίδι με τα ίχνη ζώων που υπάρχουν στην περιοχή της Πάρνηθας.
http://www.minenv.gr/4/41/epper_spania_idi/index.htm Εικόνες
και πληροφορίες για σπάνια είδη ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση.
Βρίσκεται στο site του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στις Θεματικές Ενότητες –
Περιβαλλοντική Πληροφορία – Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για σπάνια είδη
ζώων. (Σχετικό link - Πρόγραμμα Natura 2000).
|