ΕΝΟΤΗΤΑ 4
ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
 

Κάνε κλικ με το ποντίκι σου εδώ. Θα δεις και θα ακούσεις μια ιστορία για το δάσος


Αναζητάμε στοιχεία στο διαδίκτυο για τους σημαντικότερους κινδύνους του δάσους από την κακή διαχείριση που του κάνει ο άνθρωπος. 

Ερευνούμε στο ίντερνετ
 

   Ανοίγουμε το πρόγραμμα Mozilla Firefox και αναζητούμε την Ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Κάνουμε κλικ με το ποντίκι στη φράση Δασικές Πυρκαγιές. Στην ίδια σελίδα κάνουμε κλικ στο εικονίδιο Παίζω και Μαθαίνω. Μπορείτε να διαβάσετε τις σελίδες Καλώς Ήρθατε, Προετοιμάσου σωστά, Η περιοχή της δράσης, Η ιστορία του δάσους, Παιχνίδια. Στο τέλος κάθε αγόρι και κάθε κορίτσι μπορεί να πάρει το πτυχίο του από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

   Αναζητούμε εικόνες στο διαδίκτυο τις συνέπειες των πυρκαγιών στα δάση.

   Συλλέγουμε όλο το υλικό και κατασκευάζουμε ένα μήνυμα στον επεξεργαστή κειμένου.

Επικοινωνούμε με μαθητές άλλων σχολείων μέσα από τον κόμβο του Υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση http://http://www.minedu.gov.gr/ ή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη διεύθυνση http://www.pi-schools.gr. Στέλνουμε e-mail για να ενημερώσουμε τους μαθητές και άλλων σχολείων για τον κίνδυνο από τις πυρκαγιές που διατρέχουν τα δάση της περιοχής τους. Επίσης, τους πληροφορούμε πώς και εκείνοι μπορούν να προετοιμαστούν σωστά για να προστατέψουμε όλοι μαζί τα δάση που μας δίνουν ζωή.

 

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων | Προγράμματα | Πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πακέτο