Περιεχόμενα Μαθησιακού Αντικειμένου

  1. Επίδραση θερμοκρασίας στη διαλυτότητα της σακχαρόζης στο νερό Οδηγίες για τον καθηγητή (αρχείο .doc)
  2. Εικονικό εργαστήριο Χημείας: IrYdium Chemistry Lab Οδηγίες χρήσης (αρχείο .pdf)
  3. Επίδραση θερμοκρασίας στη διαλυτότητα της σακχαρόζης στο νερό Φύλλο εργασίας - αξιολόγησης (αρχείο .doc)
  4. Επίδραση θερμοκρασίας στη διαλυτότητα της σακχαρόζης στο νερό- Yπολογιστικό φύλλο καθηγητή Yπολογιστικό φύλλο(αρχείο .xls)
  5. Επίδραση θερμοκρασίας στη διαλυτότητα της σακχαρόζης στο νερό- Yπολογιστικό φύλλο μαθητή Yπολογιστικό φύλλο(αρχείο .xls)
  6. Η εφαρμογή VLab (για την εκτέλεση της εφαρμογής VLab θα πρέπει να τρέξετε το αρχείο VLab.exe μέσα από το rar ή κάνοντας το αποσυμπίεση σε κάποιο φάκελο στον υπολογιστή σας)

Ενδεικτικά Στιγμιότυπα

Εικόνα 1

ΕΙΚΟΝΑ 1

Περιγραφή εικονικού εργαστηρίου και των οργάνων που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της διαλυτότητας της σακχαρόζης στο νερό σε διάφορες θερμοκρασίες.

Εικόνα 2

ΕΙΚΟΝΑ 2

Καθορισμός της επιθυμητής θερμοκρασία του περιεχόμενου της κωνικής φιάλης και επιλογή "Θερμικά μονωμένο από το περιβάλλον" ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται σταθερή.

Εικόνα 3

ΕΙΚΟΝΑ 3

Μετά την απομάκρυνση της υγρής φάσης με διήθηση και την επανατοποθέτηση της κωνικής στο ζυγό, η ένδειξη που δείχνει ο ζυγός είναι η μάζα της αδιάλυτης ξηρής σακχαρόζης.