Οι ζυμώσεις

'Αλλες γνωστές ζυμώσεις είναι η ζύμωση των σακχά-
ρων προς γαλακτικό οξύ, που πραγματοποιείται κατά
την πήξη του γάλακτος προς γιαούρτι, και η ζύμωση
της αιθανόλης σε οξικό οξύ, που πραγματοποιείται
κατά την μετατροπή του κρασιού σε ξίδι.
Κάθε μια γίνεται με συγκεκριμένο ένζυμο, αφού
κάθε ένζυμο είναι κατάλληλο για μια ζύμωση.
Μάλιστα, οι ζυμομήκυτες που παράγουν τα ένζυμα
αναπτύσσονται μόνο σε ορισμένες συνθήκες (θερ-
μοκρασία, pH, συγκέντρωση διαφόρων ουσιών, κ.α.).

 
 
Τώρα κατάλαβα γιατί τα κελάρια που γίνεται το κρασί είναι δροσερά!
Αν ήταν πιο ζεστά θα πέθαινε ο ζυμομύκητας!