Το Logisim είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για τη σχεδίαση και προσομοίωση ψηφιακών λογικών κυκλωμάτων. Στόχοι του λογισμικού είναι αφενός να εξοικειωθούν οι μαθητές με την προσομοίωση των κυκλωμάτων και αφετέρου να διευκολυνθούν στην εκμάθηση των βασικών αρχών σχετικά με τα λογικά κυκλώματα. Το Logisim μπορεί, επίσης, να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία μεγάλων κυκλωμάτων από μικρότερα κυκλώματα, καθώς και για τον σχεδιασμό καλωδίων με μια απλή κίνηση του ποντικιού.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Γυμνάσιο, προκειμένου οι μαθητές να φτιάξουν τα δικά τους κυκλώματα και να παρατηρήσουν πώς η αυξομείωση ενός μεγέθους (αντίσταση, ρεύμα, τάση) επηρεάζει τα υπόλοιπα. Στα ΕΠΑ.Λ. οι μαθητές μπορούν να συναρμολογήσουν και να μελετήσουν συμπεριφορές πιο σύνθετων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.
Η άδεια χρήσης GPL (General Public License, Γενική Δημόσια Άδεια), διατυπώθηκε για πρώτη φορά στο έργο GNU από το Ίδρυμα του Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation).
Η άδεια GPL (General Public License) εξασφαλίζει πως κανείς δεν πρέπει να περιορίζεται από το λογισμικό που χρησιμοποιεί.
Όπως και στις άλλες άδειες χρήσης, υπάρχει υποχρέωση δημοσιοποίησης του πηγαίου κώδικα και το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα, να αναδιανέμεται και να τροποποιείται...Η άδεια χρήσης GPL (General Public License, Γενική Δημόσια Άδεια), διατυπώθηκε για πρώτη φορά στο έργο GNU από το Ίδρυμα του Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation).
Η άδεια GPL (General Public License) εξασφαλίζει πως κανείς δεν πρέπει να περιορίζεται από το λογισμικό που χρησιμοποιεί.
Όπως και στις άλλες άδειες χρήσης, υπάρχει υποχρέωση δημοσιοποίησης του πηγαίου κώδικα και το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα, να αναδιανέμεται και να τροποποιείται. Οι ειδικοί κανονισμοί της άδειας χρήσης GPL χαρακτηρίζονται συχνά και αυτοί ως “Copyleft”. Σύμφωνα με αυτούς, το λογισμικό το οποίο περιλαμβάνει τμήματα που ανήκουν στην GPL θα πρέπει να θεωρείται παραγόμενο έργο και να κληρονομεί τους ίδιους κανονισμούς.
Συνοπτικά καθορίζονται 4 ελευθερίες που κάθε χρήστης πρέπει να έχει:
• Να μπορούν οι χρήστες να εκτελούν ένα πρόγραμμα για οποιονδήποτε λόγο.
• Να μπορούν οι χρήστες να μελετούν τη λειτουργία ενός προγράμματος και να το τροποποιούν κατά την κρίση τους.
• Να μπορούν οι χρήστες να διανείμουν αντίγραφα του προγράμματος.
• Να μπορούν οι χρήστες να βελτιώσουν το πρόγραμμα και να προσφέρουν τις προσθήκες τους στην κοινότητα, έτσι ώστε να ωφεληθεί ολόκληρη η κοινότητα.
Σελίδα αναφοράς:https://photodentro.edu.gr/edusoft/r/8531/363
Περισσότερα
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και για την ανάλυση στοιχείων επισκεψιμότητας. Με την πρόσβαση στον ιστότοπο συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Το κατάλαβα Περισσότερα