To Molecular Workbench είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμού και μοντελοποίησης υπολογιστικών πειραμάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να εμπλακούν στον σχεδιασμό και την εκτέλεση υπολογιστικών πειραμάτων που αφορούν σε τομείς των παραπάνω επιστημών (π.χ. κλασική μηχανική, κβαντική μηχανική, κύματα, υγρά, ηλεκτρομαγνητισμός, μοντέλα μοριακής βιολογίας, οργανική χημεία, ηλεκτροχημεία, νανοτεχνολογία κ.ά.).
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
Μέσα σε ένα διαδραστικό περιβάλλον που υποστηρίζει τη διερευνητική μάθηση, οι χρήστες μπορούν είτε να αξιοποιήσουν (ως έχουν) μοντέλα, οπτικοποιήσεις και προσομοιώσεις που περιλαμβάνονται στο λογισμικό, είτε να τα τροποποιήσουν και να τα προσαρμόσουν, είτε να σχεδιάσουν εξ αρχής νέα υπολογιστικά πειράματα.
Απαιτείται ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο και Java 2 Platform, Standard Edition (J2SE) v.1.5 ή μεταγενέστερη έκδοση. Απαιτείται λειτουργικό σύστημα Windows.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
έργο / πράξη:
άλλο
άλλο
Φορέας χρηματοδότησης:
άλλος
Χρηματοδότηση:
ίδιοι πόροι/άλλη πηγή χρηματοδότησης
Πλαίσιο χρηματοδότησης:
άλλο
Η άδεια χρήσης GPL (General Public License, Γενική Δημόσια Άδεια), διατυπώθηκε για πρώτη φορά στο έργο GNU από το Ίδρυμα του Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation).
Η άδεια GPL (General Public License) εξασφαλίζει πως κανείς δεν πρέπει να περιορίζεται από το λογισμικό που χρησιμοποιεί.
Όπως και στις άλλες άδειες χρήσης, υπάρχει υποχρέωση δημοσιοποίησης του πηγαίου κώδικα και το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα, να αναδιανέμεται και να τροποποιείται...Η άδεια χρήσης GPL (General Public License, Γενική Δημόσια Άδεια), διατυπώθηκε για πρώτη φορά στο έργο GNU από το Ίδρυμα του Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation).
Η άδεια GPL (General Public License) εξασφαλίζει πως κανείς δεν πρέπει να περιορίζεται από το λογισμικό που χρησιμοποιεί.
Όπως και στις άλλες άδειες χρήσης, υπάρχει υποχρέωση δημοσιοποίησης του πηγαίου κώδικα και το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα, να αναδιανέμεται και να τροποποιείται. Οι ειδικοί κανονισμοί της άδειας χρήσης GPL χαρακτηρίζονται συχνά και αυτοί ως “Copyleft”. Σύμφωνα με αυτούς, το λογισμικό το οποίο περιλαμβάνει τμήματα που ανήκουν στην GPL θα πρέπει να θεωρείται παραγόμενο έργο και να κληρονομεί τους ίδιους κανονισμούς.
Συνοπτικά καθορίζονται 4 ελευθερίες που κάθε χρήστης πρέπει να έχει:
• Να μπορούν οι χρήστες να εκτελούν ένα πρόγραμμα για οποιονδήποτε λόγο.
• Να μπορούν οι χρήστες να μελετούν τη λειτουργία ενός προγράμματος και να το τροποποιούν κατά την κρίση τους.
• Να μπορούν οι χρήστες να διανείμουν αντίγραφα του προγράμματος.
• Να μπορούν οι χρήστες να βελτιώσουν το πρόγραμμα και να προσφέρουν τις προσθήκες τους στην κοινότητα, έτσι ώστε να ωφεληθεί ολόκληρη η κοινότητα.
Σελίδα αναφοράς:https://photodentro.edu.gr/edusoft/r/8531/365
Περισσότερα
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και για την ανάλυση στοιχείων επισκεψιμότητας. Με την πρόσβαση στον ιστότοπο συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Το κατάλαβα Περισσότερα