To MuseScore είναι ένα πρόγραμμα σύνθεσης μουσικής σε παρτιτούρα. Σκοπός του λογισμικού είναι η εξοικείωση των μαθητών με τα βασικά μουσικά σύμβολα (πεντάγραμμο, νότες, μουσικό μέτρο, μουσικά κλειδιά, διέσεις, υφέσεις κ.τ.λ.), αλλά και πιο σύνθετα (επαναλήψεις, τρανσπόρτα, μουσικά μέρη). Το MuseScore υποστηρίζει διάφορους τύπους αρχείων, ενώ παρέχει, επίσης, εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο και online πλατφόρμα. Μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρει είναι: ταμπλατούρα, midi είσοδο και έξοδο, σύμβολα για κρουστά, αυτόματο τρανσπόρτο, στίχους, αναπαραγωγή παρτιτούρας με midi ήχους και πολλά άλλα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
Χάρη στη δυνατότητα αναπαραγωγής του μουσικού κομματιού με midi ήχους, το λογισμικό συμβάλλει, ώστε οι μαθητές να καταλάβουν τις διαφορές του τονικού ύψους. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί, για να συνθέσουν οι μαθητές απλές μονοφωνικές μελωδίες, αλλά και πολυφωνικά τραγούδια.
Η άδεια χρήσης GPL (General Public License, Γενική Δημόσια Άδεια), διατυπώθηκε για πρώτη φορά στο έργο GNU από το Ίδρυμα του Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation).
Η άδεια GPL (General Public License) εξασφαλίζει πως κανείς δεν πρέπει να περιορίζεται από το λογισμικό που χρησιμοποιεί.
Όπως και στις άλλες άδειες χρήσης, υπάρχει υποχρέωση δημοσιοποίησης του πηγαίου κώδικα και το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα, να αναδιανέμεται και να τροποποιείται...Η άδεια χρήσης GPL (General Public License, Γενική Δημόσια Άδεια), διατυπώθηκε για πρώτη φορά στο έργο GNU από το Ίδρυμα του Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation).
Η άδεια GPL (General Public License) εξασφαλίζει πως κανείς δεν πρέπει να περιορίζεται από το λογισμικό που χρησιμοποιεί.
Όπως και στις άλλες άδειες χρήσης, υπάρχει υποχρέωση δημοσιοποίησης του πηγαίου κώδικα και το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα, να αναδιανέμεται και να τροποποιείται. Οι ειδικοί κανονισμοί της άδειας χρήσης GPL χαρακτηρίζονται συχνά και αυτοί ως “Copyleft”. Σύμφωνα με αυτούς, το λογισμικό το οποίο περιλαμβάνει τμήματα που ανήκουν στην GPL θα πρέπει να θεωρείται παραγόμενο έργο και να κληρονομεί τους ίδιους κανονισμούς.
Συνοπτικά καθορίζονται 4 ελευθερίες που κάθε χρήστης πρέπει να έχει:
• Να μπορούν οι χρήστες να εκτελούν ένα πρόγραμμα για οποιονδήποτε λόγο.
• Να μπορούν οι χρήστες να μελετούν τη λειτουργία ενός προγράμματος και να το τροποποιούν κατά την κρίση τους.
• Να μπορούν οι χρήστες να διανείμουν αντίγραφα του προγράμματος.
• Να μπορούν οι χρήστες να βελτιώσουν το πρόγραμμα και να προσφέρουν τις προσθήκες τους στην κοινότητα, έτσι ώστε να ωφεληθεί ολόκληρη η κοινότητα.
Σελίδα αναφοράς:https://photodentro.edu.gr/edusoft/r/8531/366
Περισσότερα
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και για την ανάλυση στοιχείων επισκεψιμότητας. Με την πρόσβαση στον ιστότοπο συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Το κατάλαβα Περισσότερα