Από την ιστορία του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η ομάδα του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών "Ιστορικό Εργαστήρι- Ο δικός μας 20ος αιώνας" ασχολήθηκε με την ιατρική ιστορία στο νεότερο ελληνικό κράτος, εστιάζοντας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς. Στιγμιότυπα από την πορεία του νοσοκομείου παρουσίασε, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, ο συνταξιούχος ιατρός και καθηγητής οφθαλμολογίας Παν/μίου Αθηνών Γεώργιος Θεοδοσιάδης, που υπηρέτησε μεγάλο μέρος της θητείας του στο εν λόγω νοσοκομείο. Ο κ. Θεοδοσιάδης αφηγήθηκε με εξαιρετική ευστοχία γεγονότα, των οποίων υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας, στον εγγονό του, που ήταν μέλος της ομάδας μας. Μας μίλησε για τα πρώτα σημαντικά βήματα του νοσοκομείου, για τις δυσκολίες που αντμετώπισαν οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, για τα πρόσωπα που άφησαν το αποτύπωμά τους, για τα σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα της οφθαλμολογίας, για την εξέλιξη του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια. Με την αφήγησή ο κ. Θεοδοσιάδης κάλυψε ένα χρονικό εύρος 40 περίπου ετών από την ιστορία του σημαντικού αυτού νοσηλευτικού ιδρύματος της χώρας μας.
Η μαθητική δημιουργία έχει διάρκεια 14 λεπτά. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει αναφορά στην ιστορία της ιατρικής και της νοσηλευτικής στην Ελλάδα από την εποχή της ίδρυσης του νέου ελληνικού κράτους το 1830 ως και την θέσπιση του Ενιαίου Συστήματος Υγείας. Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στην ιστορία του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, με ενσωματωμένα αποσπάσματα της συνέντευξης. Το αρχείο mp4 είναι εύχρηστο και συμβατό με όλους τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα.
Η παρούσα Μαθητική Δημιουργία χορηγείται με άδεια 'Creative Commons Attribution-NonCommercial-NonDerivs Greece 4.0'...Η παρούσα Μαθητική Δημιουργία χορηγείται με άδεια 'Creative Commons Attribution-NonCommercial-NonDerivs Greece 4.0'. Δηλαδή, αυτό διατίθεται για ελεύθερη χρήση, αναπαραγωγή, αναδιανομή, παρουσίαση και αξιοποίηση, με την προϋπόθεση να μην υπάρχει πρόθεση εμπορικής εκμετάλλευσης. Απαιτείται αναφορά του δημιουργού ή του δικαιούχου της άδειας. Δεν επιτρέπεται η διασκευή, τροποποίηση ή με άλλο τρόπο δημιουργία παράγωγου έργου.
Το σχόλιο αναφέρθηκε από 2 χρήστες και αποσύρθηκε. Επικοινωνήστε με το διαχειριστή για περισσότερες πληροφορίες.
Κλείσιμο
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και για την ανάλυση στοιχείων επισκεψιμότητας. Με την πρόσβαση στον ιστότοπο συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Το κατάλαβα Περισσότερα