Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Μαγειρεύουμε με ελαιόλαδο

Συμπλήρωσε τα κενά στο παρακάτω κείμενο και μετά κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος Απάντησης" για να ελέγξεις τις απαντήσεις σου.
Οι ελιές και το ελόλαδο αποτελούν, εδ και ώνες, απαρτητο στχείο της ελληνικής και της μεσογακής κουζίνας. Μας προσφέρουν καθημερινά μια υγινή και πλούσια σε γεση τροφή. Από μελέτες σε 7 χώρες προέκυψε ότι η διατροφή που βασίζετ στο ελαιόλαδο δίνει στον άνθρπο υγεία και μακροζωία. Το ελαιόλαδο μπορεί να χρσιμοποιηθεί σε όλα τα φαγτά και γι’ αυτό όλοι οι διτολόγοι το συνιστούν. Για ακόμη πιο γιεινό φαγητό, το ελαιόλαδο πρέπει να προστεθεί στο τέλος του μαγρέματος. Όταν χρησιμοποιται ωμό, αποκαλπτει όλη του τη νοστιμιά. Δίνει άλλη γεύση στις σαλάτες και στα λαχανικά.