Φρικαντέλα

Διάβασε το παρακάτω κείμενο, επίλεξε τη σωστή απάντηση και μετά μπορείς να ελέγξεις το αποτέλεσμα της προσπάθειας σου , κάνοντας κλικ στο κουμπί "Έλεγχος "
Ήτανε κάποτε μια μάγ που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ταν κακιά. Τόσο κακιά, που μσούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Ακόμα και τς λέξς που είχανε τις σλλαβές «καλά», κι αυτές τις μισούσε. Για να σας δσω να καταλάβ, η μάγισσα Φρικαντέλα δεν έτργε ποτέ καλαμαράκια. Έτρωγ μόνο κακαμαράκια. Και στο σπίτι της δεν χε ούτε καλάθια ούτε μπουκαλάκια. Είχε μόνο κακάθια και μπουκακάκια. Και δεν πγαινε ποτέ εκδρομή στα Καλάβρυτα. Πήγνε κάθε χρόνο στα Κακάβρυτα. Και δε χόρε ποτέ καλαματιανό. Χρευε μόνο κακαματιανό. Και, βέβα, δεν τς αρέσανε καθόλου τα παραμθια με καλό τέλος. Έκλεβε από τα πδιά τα βιβλία με καλό τέλος, έκοβε την τελευτα σελίδα και στη θέση της έβαζε ένα κακό τέλος...
Αλλά πιο πολύ απ’ όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα. Δεν ήθελε να ακού καθόλου κάλαντα. Ήθελε να ακούει μόνο κάκαντα.
Αλλά πιο πολύ απ’ όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα. Δεν θελε να ακού καθόλου κάλαντα. Ήθελε να ακούει μόνο κάκαντα.
Μια μέρα, λπόν, παραμονή Πρτχρονιάς ήταν, η Φρικαντέλα ζύμνε κουλουράκια με μαγική μαγιά που όποιος τα έτρωγε μεταμορφωνταν σε σαπουνόφουσκα, όταν άκουσε χαρούμενες φνές. Ήταν τα παιδιά της γτονιάς που χτπούσαν τα τριγνάκια τους και τραγουδούσαν τα κάλαντα. «Αρχμνιά κι Αρχιχρονιά, ψλή μου δεντρολιβανιά...»
Η μάγισσα βγκε στο μπαλκόνι της και έμπξε τις φωνές: «Σκασμός, σκουπιδόπδα! Αν δε σταματσετε να λέτε τα κάλαντα, θα το μετανισετε πικρά!». Ήταν τρα έξω φρενών. «Τι να κάνω άραγε για να τα τιμρσω;» σκεφτόταν. «Το βρκα! Θα τα μεταμρφσω τώρα αμέσς σε βατραχάκια!».