Η μορφή του Αγίου Δημητρίου έχει γνωρίσει διάφορες απεικονίσεις σε χειρόγραφα, φορητές εικόνες και τοιχογραφίες. Σε αυτές δίνονται διάφορες σκηνές από τον βίο, το μαρτύριο και τα θαύματά του. Η μορφή του είναι νεανική και εμφανίζεται συχνά ως καβαλάρης, κρατώντας μια λόγχη και φορώντας στρατιωτική στολή. Σε κάποιες εικόνες φορά τα ρούχα ενός ευγενή άνδρα και κρατά ένα σταυρό. Η συγκεκριμένη εικόνα του αγιογράφου Ονούφριου μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία μιας συλλογής στην οποία οι μαθητές/τριες θα μπορούσαν να καταγράψουν σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Αγίου, αποδίδοντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Αγίου Δημητρίου, τη βαθιά πίστη, τη γενναιότητα και την αγωνιστικότητά του.
Παράλληλα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν στα πλαίσια αυτά μια ψηφιακή παρουσίαση που θα περιλαμβάνει κείμενο, εικόνα ακόμη και ήχο (με το απολυτίκιο του Αγίου) αλλά και φωτογραφίες από κάποιες εκκλησίες που έχουν αφιερωθεί στον Άγιο Δημήτριο, όπως είναι η ομώνυμη εκκλησία στη Θεσσαλονίκη, όπου κατά παράδοση βρίσκεται ο τάφος του. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για την ιστορία οικοδόμησης του ναού της Θεσσαλονίκης και τη σημασία που αποδίδουν οι πιστοί στο προσκύνημα του Αγίου στον τόπο του μαρτυρίου του, από τον οποίο του έχει αποδοθεί το όνομα "Μυροβλήτης".
Η αγιογραφία του Αγίου Δημητρίου μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί ως έναυσμα για τη γνωριμία των μαθητών/τριών με το κτίσμα της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης. Αποτελεί ένα μνημείο που μπορεί να λειτουργήσει ως μουσείο βυζαντινής τέχνης λόγω της αρχιτεκτονικής του (βασιλική με ξύλινη σκεπή) όσο και του εσωτερικού του διάκοσμου και της ύπαρξης ψηφιδωτών, τα οποία θα μπορούσαν να συγκριθούν από άποψη τεχνοτροπίας με την εικόνα του Ονούφριου καταλήγοντας σε διαφοροποιήσεις που αφορούν τόσο τη χρήση υλικών όσο και την απεικόνιση του Αγίου.