Ακροασεις για το μετρο 2-4
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ   
 
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ  
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ακρόαση δέκα (10) μουσικών αποσπασμάτων για την αναγνώριση του μέτρου 2-4 (διμερές μέτρο), όπου οι μαθητές προσπαθούν να συγχρονίσουν τις κινήσεις του χεριού (μέτρο 2-4) με τον παλμό που ακούν σε κάθε μουσικό απόσπασμα και να συμπεράνουν αν είναι γραμμένο σε διμερές μέτρο ή όχι.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
Με τη χρήση της παρουσίασης PowerPoint μπορείτε να ακούσετε τα μουσικά αποσπάσματα και μετά κάνοντας κλικ στο ερωτηματικό να δείτε αν είναι σε μέτρο 2-4. (ηχεία απαραίτητα) Η άσκηση μπορεί να γίνει: 1) προφορικά-διαδραστικά προβάλλοντας την παρουσίαση σε οθόνη προβολής οπότε οι μαθητές απαντούν προφορικά και μπορεί να γίνει άμεσος έλεγχος της απάντησης, ή 2) γραπτά (σε στυλ τεστ) χρησιμοποιώντας το φύλλο εργασίας που υπάρχει στη δεύτερη σελίδα του αρχείου pdf. (Η πρώτη σελίδα περιλαμβάνει τη λίστα ακρόασης με τις απαντήσεις -για τον εκπαιδευτικό- ενώ η δεύτερη σελίδα περιλαμβάνει ένα φύλλο εργασίας όπου οι μαθητές σημειώνουν τον αύξοντα αριθμό του μουσικού αποσπάσματος, τον τίτλο και τον συνθέτη και επιλέγουν "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ" αν δηλαδή είναι σε διμερές μέτρο ή όχι.


ΣΤΟΧΕΥΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ
ΤΥΠΙΚΟ ΕΥΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
12 - 15
ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ
ΜΕΓΕΘΟΣ
14446.247 (KΒ)
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
Κάντε "κλικ" στον τίτλο του μουσικού αποσπάσματος για να το ακούσετε. Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε "κλικ" στο ερωτηματικό για να διαπιστώσετε αν είναι σε μέτρο 2-4- ή όχι.
ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
Είναι απαραίτητο να είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας το PowerPoint viewer της Microsoft, εάν δεν είναι εγκατεστημένο το Microsoft Office.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ
8525/1189
ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
Φωτόδεντρο e-yliko χρηστών
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Φωτόδεντρο e-yliko χρηστών
ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Μουσική Music EducationΜουσική > Βασικά στοιχεία της Μουσικής Basic Music concepts/ elementsΒασικά στοιχεία της Μουσικής
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ & ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
επιμέλεια περιεχομένου: Μαυρομάτης Απόστολος
ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ / ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
χορηγός άδειας χρήσης: ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
εκδότης/ες: ΙΤΥΕ
χορηγός άδειας χρήσης μεταδεδομένων: ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
εκδότης/ες μεταδεδομένων: ΙΤΥΕ
ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ  
ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ