Ναυμαχια στη Σαλαμινα: Μια αφηγηση απο πολλους...
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ   
 
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ  
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Πρόκειται για πολυτροπική διαδραστική παρουσίαση, η οποία καλεί τα παιδιά να διερευνήσουν το ιστορικό γεγονός της ναυμαχίας στη Σαλαμίνα, επικεντρώνοντας την προσοχή σε κίνητρα, συμφέροντα και σκοπιμότητες των Ελλήνων συμμάχων, στο πώς επηρέασαν τη ναυμαχία. Για τη διερεύνηση χρησιμοποιούνται ποικίλες πηγές: Μια αφήγηση μέσω διαδραστικού βίντεο, αρχαία ελληνικά κείμενα και βίντεο-προσομοίωση της ναυμαχίας. Αυτά λειτουργούν αλληλοσυμπληρωματικά, συνεισφέροντας στην πληροφόρηση - βάση για σκέψη, συζήτηση και αξιολόγηση. Η διερεύνηση γίνεται με οδηγίες – βήματα και κατευθυντήρια ερωτήματα. Έτσι, δημιουργείται και παρουσιάζεται μια συνθετική αφήγηση με σχόλια από πολλούς, στους οποίους εντάσσονται και τα παιδιά ζωντανά, αλληλεπιδρώντας με την παρουσίαση στα νέα, μα και στα αρχαία ελληνικά. Προϋπόθεση να μελετήσουν καταρχήν τα σχετικά με το γεγονός αρχαία κείμενα και να τα κατανοήσουν. Βοήθεια γι’ αυτό παίρνουν από το φύλλο των κειμένων (κατεβαίνει ξεχωριστά), όπου παρέχεται και ημιδομημένη μετάφραση, εφόσον τη χρειάζονται ή εφόσον θέλουν να ασκηθούν καταγράφοντάς την.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
Το μάθημα – παρουσίαση μπορεί να διεξαχθεί στα πλαίσια διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας ή και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στη Β΄ Γυμνασίου, συνδυάζοντας γλωσσική και ιστορική διδασκαλία. Εργάζεται είτε ομάδες Διδάσκοντος-Μαθητών είτε Μαθητής/ές σε μελέτη κατ’ ιδίαν.


ΣΤΟΧΕΥΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ
ΤΥΠΙΚΟ ΕΥΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
13 - 16
ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ
ΜΟΡΦΟΤΥΠΟΣ
application/h5p
ΜΕΓΕΘΟΣ
36704.408 (KΒ)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ
8525/1951
ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
Φωτόδεντρο e-yliko χρηστών
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Φωτόδεντρο e-yliko χρηστών
ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Ιστορία HistoryΙστορία > Αρχαιότητα (1100 π.Χ.- 4ος μ.Χ. αι.) Ancient times (1100 B.C. - 4th century A.D.)Αρχαιότητα (1100 π.Χ.- 4ος μ.Χ. αι.)
Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία Ancient Greek Language and GrammarΑρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία > Μετάφραση TranslationΜετάφραση
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ & ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
δημιουργός: Καλαντζή Αγορίτσα
πάροχος περιεχομένου: Πολεμικό Μουσείο Αθήνας, "Ιστορίης Απόδεξις"-Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ / ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
χορηγός άδειας χρήσης: ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΓΟΡΙΤΣΑ
εκδότης: ΙΤΥΕ
χορηγός άδειας χρήσης μεταδεδομένων: ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΓΟΡΙΤΣΑ
εκδότης μεταδεδομένων: ΙΤΥΕ
ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ  
ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ