Συγγραφη και μορφοποιηση αφηγηματικου κειμενου στον υπολογιστη
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ   
 
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ  
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το μαθησιακό αντικείμενο είναι ένα σχέδιο μαθήματος, στο πλαίσιο του οι οποίου οι μαθητές καλούνται, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, να ανακαλύψουν το σωστό τρόπο συγγραφής και μορφοποίησης αφηγηματικών κειμένων στον υπολογιστή. Το μαθησιακό αντικείμενο περιλαμβάνει την περιγραφή του σχεδίου μαθήματος, ένα φύλλο εργασίας και δύο υποδείγματα συγγραφής και μορφοποίησης αφηγηματικού κειμένου.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
Το σχέδιο μαθήματος μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Πληροφορικής της Α’ Γυμνασίου και μπορεί να αποτελέσει την πρώτη/εισαγωγική δραστηριότητα στην επεξεργασία κειμένου. Οι μαθητές πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις χειρισμού του υπολογιστή και να είναι εξοικειωμένοι σε ένα μικρό βαθμό με τη χρήση επεξεργαστών κειμένου. Αυτό ισχύει κατά κανόνα για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου, είτε αυτοί προέρχονται από Ολοήμερα Δημοτικά με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (όπου το μάθημα των ΤΠΕ διδάσκεται από την Α’ Δημοτικού), είτε όχι. Το σενάριο υλοποιείται στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου όπου λειτουργεί δίκτυο υπολογιστών και υπάρχει εγκατεστημένος βιντεοπροβολέας συνδεδεμένος στον κεντρικό υπολογιστή του δικτύου (server). Το λογισμικό που απαιτείται να υπάρχει εγκατεστημένο στους υπολογιστές του εργαστηρίου είναι κάποιο λογισμικό επεξεργασίας κειμένου (MS Word ή OpenOffice Writer).


ΣΤΟΧΕΥΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ
ΤΥΠΙΚΟ ΕΥΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
12 - 15
ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΕΛΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ
ΜΟΡΦΟΤΥΠΟΣ
application/zip
ΜΕΓΕΘΟΣ
186.271 (KΒ)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ
8525/400
ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
Φωτόδεντρο e-yliko χρηστών
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Φωτόδεντρο e-yliko χρηστών
ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών-ΤΠΕ Information & Communication Technologies (ICT)Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών-ΤΠΕ > Εφαρμογές ΤΠΕ ICT ApplicationsΕφαρμογές ΤΠΕ > Χειρισμός Υπολογιστή Computer operationΧειρισμός Υπολογιστή
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ & ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
συγγραφή σεναρίου: Άννα Μονέφτση
ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ / ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
χορηγός άδειας χρήσης: Άννα Μονέφτση
εκδότης/ες: ΙΤΥΕ
χορηγός άδειας χρήσης μεταδεδομένων: Άννα Μονέφτση
εκδότης/ες μεταδεδομένων: ΙΤΥΕ
ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ  
ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ