Όλα τα Μαθησιακά Αντικείμενα

Αποθετήριο «Φωτόδεντρο/Μαθησιακά Αντικείμενα» - Συχνές Ερωτήσεις

1. Χρειάζεται να εγκαταστήσω κάποιο πρόσθετο λογισμικό στον υπολογιστή μου για να λειτουργήσουν τα μαθησιακά αντικείμενα που βρίσκονται στο Φωτόδεντρο;

Εξαρτάται. Κάποια μαθησιακά αντικείμενα που βρίσκονται στο Φωτόδεντρο δεν χρειάζονται την εγκατάσταση κάποιου πρόσθετου λογισμικού για να λειτουργήσουν. Άλλα μαθησιακά αντικείμενα, όπως εφαρμογές java, flash, geogebra, unity3d, απαιτούν για τη λειτουργία τους την εγκατάσταση του αντίστοιχου λογισμικού. Στη δεύτερη περίπτωση, η απαίτηση αυτή θα αναφέρεται στη σελίδα περιγραφής του αντικειμένου στο Φωτόδεντρο και συγκεκριμένα, το λογισμικό που θα πρέπει να εγκατασταθεί θα αναφέρεται με τον όρο πρόσθετο στο πεδίο Τεχνικές Απαιτήσεις της ενότητας Τεχνικά Στοιχεία.

2. Έχω εγκαταστήσει το πρόσθετο λογισμικό java, όπως υποδεικνύεται στο πεδίο Τεχνικές Απαιτήσεις στη σελίδα του μαθησιακού αντικειμένου στο Φωτόδεντρο, παρόλ'αυτά το μαθησιακό αντικείμενο δεν παίζει.

Αν στη σελίδα περιγραφής του μαθησιακού αντικειμένου στο Φωτόδεντρο το πεδίο Τεχνικές Απαιτήσεις έχει τη java ως απαιτούμενο πρόσθετο λογισμικό, τότε μετά από την εγκατάσταση του λογισμικού αυτού θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις για τη λειτουργία του μαθησιακού αντικειμένου. Αυτό οφείλεται στη νέα πολιτική ασφαλείας που εφαρμόζουν οι περισσότεροι φυλλομετρητές για την εκτέλεση java και άλλων εφαρμογώv τέτοιου τύπου (GeoGebra, Unity, κ.ά.). Οδηγίες για τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να επιτρέπεται η αναπαραγωγή μαθησιακών αντικειμένων java που προέρχονται από το Φωτόδεντρο μπορείτε να βρείτε εδώ.


Photodentro LOR v3.5 | powered by DSpace open source repository software